lørdag 11. mai 2013

Sizzix Big Shot og Embossing Plater!

Her kommer ett litt langt innlegg med Big Shot maskina og embossing,for å vise diekutt med og uten embossing og hva produsentene sier!Her ser man det som følger med maskinen (som er lånt) De fleste butikker sier at alt følger med,men dette er ikke helt tilfelle og det skal jeg vise deg i dette innlegget.
Når man kjøper inn Dieser som er "figurer" til maskinen til å stanse ut.Noen av diesene fra de forskjellige produsentene heter eks.Spellbinders,marianne dieser,memory box osv.Og mange er veldig detaljerte og de er ikke bare til å stanse ut men å embosse.Jeg embosser alltid mine dieser og grunnen kan  du se her på de jeg har stanset ut.
Her er det marianne dies jeg har brukt.Den øverste er med Embossing plater som IKKE FØLGER MED MASKINEN og den under er kun kuttet ut og ikke embosset.Ser du forskjellen? Jeg bruker embossingplatene hele tiden,også for å få diekutten bedre ut av diesen og alle detaljer kommer frem og brukt mine i mange år nå.
Her er bilde av mine velbrukte embossing plater igjennom årene.Disse platene heter : sizzix Silicone Rubber Mat(myk sort gummimatte) og koster 69 kr på bikuben og sizzix Texture Impressions Pad kr 79 .Dette er tilleggsutstyr til Sizzix Big Shot.Anbefales!!!
Her ser du jeg har kuttet ut en firkant og lar den ligge ,på kuttplaten, men flytter den til Tab1,(eller tar av den løse arket som er på toppen hvis man har det) (ps.det er riktig at de kutteplatene blir merker i,og sån blir de over tid,og det skal "knake"når man sveiver når man skal kutte ut noe fra maskinen)
Så legger man gummimatten  som heter silicone Rubber Mat over  den ferdig kuttede diesen med papiret som er kuttet ut.Så tar man den harde Impression Pad å legger over der igjen, men IKKE KUTTEPLATE over der,for den skal kun ligge under diesen hele tiden både når man kutter og embosser.(Husk å legge den diesen på riktig plate)Hvis man legger feil plate ,så går den ikke igjennom.
Her ser du bilde at jeg stanser igjennom med de riktige platene(ikke kutteplater)
Her ser du to bilder som eksempler igjen(litt gule men har ikke redigert det i svart/hvit)som det på kortet.Den til venstre er embosset med de sorte....Den til høyre er kun kuttet ut. Jeg syns bilde blir finere med kanten rundt,men som sagt det er smak og behag på hva man liker,og det viktigste er at man gjør det man syns er best selv!
Her ser du ett kort jeg lagde for noen år tilbake med samme bilde. og embosset kanten.
Jeg har ødelagt to andre typer stanse maskiner med årene, ved å bruke andre ting som ikke hører til stansemaskinen som er av samme merke .Jeg har lært og det ble dyrt ,og  ikke gjør jeg det en gang til.(Den forige big shoten var det fabrikasjonsfeil )Bruker verken ekstra papir eller annet utstyr enn Sizzix merke,som hører til maskinen untatt dieser,for de kan man bruke alle merker til denne supre big shoten. Hvis man har vansker med å få ut dieser fra "formen" og må pirke de ut,er tipset mitt: 

  •  skift kutteplater ofte for det hjelper veldig
  •  skaff deg embossingplatene og heller sveiv ett par ganger igjennom.
  • Pass på at det ikke er papir rester i diesen,hvis man skal bruke den  igjen.
  • Det kan være feil med Diesen som gjør at den ikke kutter ordentlig...Få den byttet.
Jeg bruker IKKE noe annet og jeg stanser ut i all slags papir og kartong!
Her kan du se en fin video av alle plater og hvordan man bruker de : HER

Mange bruker en metall plate cherry Lynn ,og det vil jeg fraråde da maskinen går i stykker.Platen heter IKKE sizzix, og er dermed ikke samme merke,og er ikke beregnet til big shot ,selv om mange skriver det på nettbutikker osv, men perfekt til cuttlebugen.  IKKE BRUK DEN I BIG SHOT! Over tid vil maskinen slites og gå i stykker ,og fler har fått sin big shot ødelagt på grunn av den platen,og man får ikke dekket eller byttet den  !En jeg kjenner kontaktet produsenten av Sizzix Big shot og her er det de skrev,som jeg har fått lov til å låne:

I would advise you to not recommend any accessory for the Big Shot machine, other than Sizzix branded accessories.
This is simply because using competitor accessories will void the warranty that comes with the machine.
So for example, if your customer was to break their machine whilst using a none Sizzix branded accessory then unfortunately we would not be able to replace this.
Så da har vi fått bekreftet det vi trodde, og det er at dersom man bruker metallplaten fra Cheery Lynn så er det på eget ansvar!
Tusen takk Siv for at jeg fikk låne dette av deg!

Mulig jeg tar en blogg pause en stund,siden det er så stille i bloggen for tiden.Alle driver nok med konfirmasjoner,selskaper,nyter været osv og håper det er grunnen og ikke mine blogg innlegg?.Får se om jeg rekker ett blogg innlegg før jeg reiser.Ja du leste riktig ...Jeg  skal vekk en stund og kjenne sand på føttene og kjenne saltvannet på kroppen.Gleder meg ,så det blir det ikke mye blogging fra meg.
Velkommen igjen.


5 kommentarer:

Ape Katt sa...

Hei og Hopp snuppa

Veldig bra innlegg og BS'n og skulle bare mangle at du får bruke tenksten fra Sizzix.
Denne scrappeverden er til for å hjelpe hverandre.

Stor Apeklem fra Siv

Karin Dahl sa...

En kjempefin veiledning du har laget, til Big Shot.
Ønsker deg en fin lørdag:)
Clemzy Karin D

Connie sa...

Kjempefin forklaring :)

Klem Connie

Unni A sa...

Hvordan i all verden lagde man kort før stansemaskinene kom? Jeg har ikke big shot'en, men cuttlebug og grand calibur. Kjempegode maskiner begge to :) Synd at ikke maskiner og dies er mer standardisert sånn at man kunne bruke dem mer om hverandre!
Skal du til syden? Så deilig:) God tur!
klem Unni

delfinesblog sa...

kjempe fint..... veldig flott.... jeg hadde også hørt det om den metal plata...